Télépopmusik – Genetic world

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, EMI, betyg: -]

Télépopmusik är ännu ett franskt band för världsscenen. De är inte debutanter, första plattan kom redan för fem år sedan. Pressreleasen skvallrar om att bandet gör “precis lika vacker elektronisk musik” som sina landsmän i Air och Daft Punk. Var de senare kommer in i det hela förstår jag ju inte riktigt, men för er som tycker det är juste med lite softare Elektronisk Popmusik à la Air, Röyksopp eller kanske åt det jazzigare hållet med svenska Koop passar denna skiva som handen i handsken.

Övriga franska liknelser skulle snarare vara Jean-Michel Jarre än de tyngre House-artisterna. Genetic world är ett väldigt varierat alster som ni förstår. Genomgående håller dock allt en mycket hög klass.

Ska man räkna upp personliga favoriter är “Love can damage your health” en kandidat för Angela MacCluskeys underbart jazzklubbiga röst. “Genetic world” har en mer klassisk fransk vocoder-touch och härligt skramliga “Let’s go again” med Chilly Gonzales och Peaches, vars insatser helt spelades in då Télépopmusiks Antipop mötte dem på ett café(!).

För er som såg dokumentären på SVT om den galne japanske professorn som letade efter Einsteins hjärna kan jag dessutom utlova ett par samplade överraskningar. Köprekommendation å det varmaste, en potentiell klassiker.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …