Wednesday , April 17 2024

Sven Väth – Fire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Virgin, betyg: -]

Om man tänker tillbaka så har Sven Väth alltid tillverkat relativt sympatisk musik. Med de gamla plattorna Accident In Paradise och The Harlequin, The Robot & The Ballet Dancer spenderade Väth visserligen mycket tid på MTV men hade samtidigt en egen vinkel och förnyade definitivt dansmusiken. 2002 är det förstås betydligt svårare, men det är utan tvivel just det han återigen har lyckats med. Fire är en fantastiskt variationsrik platta och även om den är tillägnad dans- och klubbkulturen håller den mycket väl även för lyssning i hemmastereon. Här finns allt från rave-stampare som “Shock Ralley” via rena Nitzer Ebb-toner i titelspåret till den ursöta C64-duetten med Miss Kittin i Serge Gainsbourgs gamla kärleksvisa “Je t’aime… moi non plus”. Här och var doftar det även lite Kraftwerk, speciellt i hans samarbeten med Anthony Rother, annars är största delarna av skivan skrivna med Alter Ego (Roman Fügel och Jörn Wuttke).

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …