Pet Shop Boys – Release

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, EMI, betyg: -]

Jag kan inte hjälpa det men jag är riktigt förtjust i ett grånande och Rockinspirerat Pet Shop Boys. Kvalitén är hög och Cure-stråkarna på inledande “Home and Dry” är inget dåligt sätt att inleda ännu en Popkoftig platta på.

Melankolin härskar tillsammans med Johnny Marrs berömda gitarrspelande. Även den Elektroniska Samurajlåten “The Samurai In Autumn” har klara fördelar och ett skönt beat. När det är bra är det rejält bra. Tyvärr dyker det också upp avsnitt som gärna kunnat stanna ute på den brittiska landsbygden där albumet är inspelat.

Något jag helst vill glömma är “I Get Along” som doftar ett nerrökt och trött Oasis som försöker sig på att göra en riktig mysig tryckare. Det stinker rejält. När vi ändå är inne på skunkavdelningen är det lika bra att säga ett ord om “E-mail”. Att sampla ett telefonmodem och sjunga om enkel digital kommunikation skulle kunna vara en bra idé men återigen sitter skunken fastmosad på högtalarmembranet. Att Pet Shop Boys kan skriva (och ge ut!) så osvängiga och okänsliga låtar förstår jag inte. Men i övrigt är det en bra platta.

Om Webbmaster

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …