Tuesday , April 23 2024

Michael Cretu – Legionäre (Återutgivning)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Virgin, betyg: -]

Flera år innan tyske keyboardisten och producenten Michael Cretu engagerade sig i Hubert Kah, Sandra och Enigma försökte han slå igenom som soloartist. Och visst lyckades han; 1985 var låten “Samurai” från skivan The Invisible Man örhänget alla gick och nynnade på.

Men faktum är att han redan 1983 hade släppt en soloskiva som var betydligt intressantare, och det är den som nu 19 år senare släppts på CD. På originalspråket tyska dessutom. Legionäre är, bortsett från den strålande Synthpopen och glädjen över dom Synthetiska ljuden, på många sätt ett roligt tidsdokument. Skivan innehåller exempelvis bara nio spår med en speltid på strax över halvtimmen, men i gengäld saknas dom svaga utfyllnadsspår som tycks vara obligatoriska på dagens fullängdsalbum. Som kontrast till dom dominerande Poplåtarna finns ett par lite ödesmättade ballader. Givetvis innehåller också skivan ett instrumentalspår där artisten får möjlighet att visa upp sin skicklighet i tangent- och melodibehandling. Med andra ord, Legionäre har allt

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …