Wednesday , February 21 2024

Marit Bergman – 3.00 A.M. Serenades

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Sugartoy / Border, betyg: -]

Fan, vad kul det är att bli positivt överraskad. Marit Bergman spelade tidigare i Candysuck och satsar nu solo. Ännu en i raden av kvinnliga singer/songwriters, tänkte jag och förberedde mig på det värsta. Men Marit gör allt det rätt som Lisa Miskovsky, Anna Stadling, Ida Kristin och de andra gjorde fel.

Marit Bergman känns faktiskt som något av en kvinnlig Håkan Hellström, fast på engelska och kanske lite rockigare. Men de delar glädjen, kraften och energin i musiken. Och hitkänslan är densamma. Ta bara öppningen på Marits skiva. Trion “This is the year”, “Julia” och “To brazil” är galen, vildsint, skenande, lycklig, euforisk Poprock som få (om några?) svenska kvinnliga artister tidigare har lyckats med.

Om inte den här skivan slarvas bort av branschen kan vi mycket väl ha en kvinnlig Hellström på gång, med hits och hysteri och allt det där. Riktigt jävla bra debutskiva.

Om Webbmaster

Kolla även

The Neu Detroit Projects –  Silver Gelatin

The Neu Detroit Projects består av Ken Andersson (gitarr, sång, analog trummaskin) och Johan Svahn …