Thursday , July 18 2024

Hocico – Signos de aberracion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Micael Sandén)

[album, Cyberware / MNW, betyg: -]

Med sin förra platta, “Sangre hirviente”, presenterade Hocico sin brutala, hårda, Elektroniska body för den stora publiken och de nådde stora framgångar. I slutet av februari kommer uppföljaren, “Signos de aberracion”, som det kom en försmak på i slutet av förra året i form av singeln, “Untold blasphemies”, vilken också finns med på albumet och är ett av de bästa spåren tillsammans med “Bloodshed” och “Wounds”.

I övrigt är det inte så mycket att hänga i julgranen, av plattans elva spår är fem(!) instrumentala och väldigt lugna och det duger inte i min bok. Man kan väl inte placera in fem transportsträckor på en platta och kalla det en fullängdare? Eller det kan man kanske för det har tydligtvis blivit gjort. “Signos de aberracion” känns i alla fall mer som en mini-CD än ett album för man lyssnar inte på de instrumentala grejerna, man hoppar förbi dem till de bra låtarna.

Hur låter det då? Jo, håll i er, det här är tungt, Elektroniskt och brutalt. Soundet är en aning mognare än tidigare men visst låter det Hocico.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …