Dot Allison – We´re Only Science

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Playground, betyg: -]

Märkligt nog slarvades Dot Allisons debutalbum, som var tänkt att komma 1999, bort. Dot Allison är ett geni och hur man märkligt nog kan slarva bort hennes då tänkta debut låter jag vara osagt. Hur som helst är hon nu tillbaka år 2002 med “We´re Only Scince”. Vem vet det kanske var ännu ett genidrag från henne att slarva bort sitt debutalbum och satsa på nytt material. Det låter långsökt…

Dot Allison spelar nu elektronisk pop som levereras med hennes varmt sensuella röst. Något som kan saknas och som är en bidragande faktor till att detta inte får en femma i betyg, är en klar hit, något som sticker ut och som är kryddan på moset. Vi kan dock vara säkra på att Dot nu är i säkra händer, albumet skulle släppas den 20 maj och vad jag har hört så är det denna gång inte borttappat.

Om Webbmaster

Kolla även

Cecilia Nordlund gästar den utmärkta podden Vibrafonen

Vill ni ha något intressant och trevligt att lyssna på när ni ligger på stranden? …