Tyskarna Från Lund – Global Fussball OK

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[singel, Playground, betyg: -]

Årets upplaga av låtar till fotbolls-VM är oändlig men “Global Fussball OK” är utan tvivel den enda som har det riktiga industriella arenasoundet som krävs av en fotbollslåt. Frontmannen Lothar Jensen och hans kamrater i TFL fortsätter i sin elektroniska stil med dansanta Technobeats och maskinella partyslingor.

Som vanligt skiner Lothars kunskaper inom lingvistik fram genom hans briljanta textrader på ett multieuropeiskt blandspråk av tyska, engelska och svenska. “Wier hållen der nolle, Lars-Tommy kontroll” är bara ett litet smakprov på TFLs poetiska hyllning till det svenska landslaget och det finns egentligen bara en sak till att tillägga: Alla måste sjunga!

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …