Förenade Varanteatern – Samlade Låtar 92-02

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Playground, betyg: -]

Varanteatern släpper en samling med sina musikaliska rollfigurer som funnits med i deras tioåriga karriär. Skivan rymmer allt från Soul och Hip-Hop, till Synth och Progg. Man lyckas bra med det svåra konststycket att göra humor genom musik.

Sådant brukar oftast förekomma genom att man parodierar en artist med dess egen musik men med ny text. Det är det inte frågan om i det här fallet och därför tror jag att skivan inte bara är rolig för stunden utan även kan hålla om man plockar fram den om några år.

Kent är det enda band som man parodierar rakt av men man gör det under namnet Knut och med egna låtar och texter. Knut är tillsammans med Tyskarna från Lund det bästa på skivan men även Trollkarlen från Osbys souldänga och Lasse Hanssons 23 minuter långa Vispops avslutning är högslående.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …