Autorock – Plan B

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Rollercoaster / Playground, betyg: -]

För den som är ett olyckligt och ångestfyllt popsnöre på jakt efter svenskspråkig Indiepop har de senaste åren inte varit lätta. Efter det tidiga 90-talets popexplosion har det varit rätt tomt på det området, och Martin och Joakim Hillson är inte direkt ett alternativ. Visst finns det bra svensk pop om man letar, men förutom Håkan Hellström och Ulf Sturesson har det varit svårt att hitta de där artisterna som blandar solskenspop med djupsinne och svenska texter.

Hardy Nilsson var på sin tid mästare på det där, att vara angelägna och tillgängliga på samma gång. Nu är större delen av det bandet tillbaka under namnet Autorock (ett namn som jag till en början fann oerhört dåligt men som jag nu tycker är suveränt). Förutom en hel del Staffan Hellstrand (!)-influenser låter det fortfarande ganska mycket Hardy Nilsson om musiken. Janne Petterson har fortfarande inte lärt sig det där med vibrato på rösten.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …