Saturday , April 20 2024

Morlocks – …for your pleasure!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Nangijala / House of Kicks, betyg: -]

Jaha, hur tusan ska man nu beskriva det här då? “Neohistorical dystopic cynical retrofuturism” försöker bandet själva med, och det kan väl stämma rent tema-mässigt. Skivan känns nästan som ett konceptalbum (försök nu att inte se det som ett skällsord) som för lyssnaren in i en egenkomponerad fantasy-värld. Väldigt kompetent utfört, produktionen låter fantastiskt påkostad, men de högsta poängen kommer nog ändå i originaliteten. Detta är elektroniskt, rockigt, syntigt, på sina ställen symfoniskt med svaga drag av svartrock och på andra med uppenbara keltiska inslag. Personliga favoriter är ösiga “Mass stroke attack”, Tolkien-goes-Laibach i “March of the goblins” och brötiga “HardCore??!”. En och annan fnord finns också med på plattan, speciellt i spår fem. Betyget blir i enlighet med detta en fyra, men den starkast möjliga sådan.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …