Morlocks – …for your pleasure!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Nangijala / House of Kicks, betyg: -]

Jaha, hur tusan ska man nu beskriva det här då? “Neohistorical dystopic cynical retrofuturism” försöker bandet själva med, och det kan väl stämma rent tema-mässigt. Skivan känns nästan som ett konceptalbum (försök nu att inte se det som ett skällsord) som för lyssnaren in i en egenkomponerad fantasy-värld. Väldigt kompetent utfört, produktionen låter fantastiskt påkostad, men de högsta poängen kommer nog ändå i originaliteten. Detta är elektroniskt, rockigt, syntigt, på sina ställen symfoniskt med svaga drag av svartrock och på andra med uppenbara keltiska inslag. Personliga favoriter är ösiga “Mass stroke attack”, Tolkien-goes-Laibach i “March of the goblins” och brötiga “HardCore??!”. En och annan fnord finns också med på plattan, speciellt i spår fem. Betyget blir i enlighet med detta en fyra, men den starkast möjliga sådan.

Om Webbmaster

Kolla även

Raimond Dagfjäll – norrländsk indiemelankoli på debutalbumet

Norrländske Raimond Dagfjäll har inte bara ett poetiskt klingande namn, utan har dessutom gjort ett …