Thursday , February 29 2024

The Third And The Mortal – Memoirs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, VME, betyg: -]

Memoirs är norska The Third And The Mortal’s fjärde skiva. Men för mig är gruppen helt ny, fram till nu hade jag aldrig hört talas om vare sig dem eller deras tidigare försök att skapa en helt egen ljudbild. Vilket de lyckats med, för visst låter Memoirs annorlunda jämfört med det mesta man hör idag.

Skivan består av nio långa och svulstiga, nästan bombastiska, låtar. Klassiska influenser kolliderar med Rock och experimentlusta. Det är spännande och exotiskt, samtidigt som vardagen finns där. Fast helt lättlyssnat är det inte. Långsamt växer skivan för varje genomlyssning då jag ständigt upptäcker nya detaljer och nyanser. Memoirs är definitivt inget för den som vill ha färdigtuggad musik, det här är motstånd av god kvalité.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …