Thursday , July 18 2024

Air – Everybody Hertz

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Virgin, betyg: -]

Franska dans/Electro duon Air släppte förra året sin andra fullängdsplatta med titeln 10000Hz Legend. Därefter bad man ett antal artister att remixa ett antal av skivans spår. Resultatet blev Everybody Hertz, som innehåller 3 låtar i nio versioner samt ett exklusivt spår.

Några av artisterna som mixat är Mr Oizo, Thomas Bangalter (Daft Punk) och Modjo. Eftersom grundmaterialet är bra borde det inte kunna bli misslyckat… och det blir det egentligen inte heller, bara lite tjatigt, trots att remixerna skiftar mellan Jazz, Reggae och Club. Att höra “Don’t Be Light” i fem olika versioner kan faktiskt bli lite för mycket. Everybody Hertz blir därför bäst om den spisas i små portioner.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …