Mustasch – Above All

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Majesty/EMI, betyg: -]

Måhända att grabbarna i Mustasch inte har några hårstrån under näsan men de här grabbarna lär ha hår på bröstet. Här är det inga tveksamheter, Mustasch levererar i albumet “Above all” en rak och ärlig riffrock. Tankarna för mig genast till Kyuss, Monster Magnet och Queen of the stone age. Tankarna går även till The Cults sångare Ian Ashbury, Mustaschs egen Ralf Gyllenhammar låter bitvis slående likt herr Ashbury.

Många i Mustasch fan-skara vill nog påstå att detta är en klar femma och visst är jag beredd att hålla med, om låtarna hade hållit samma höga klass som singelspåret “Down in Black”. Tyvärr är så inte fallet, när Mustasch ökar tempot i matchen är det få av motståndarna som hänger med, men så kommer de onödiga fem minuterna när inget går rätt.

Det gäller att vara koncentrerad i 90 minuter. Har du hamnat i en tonårskris på grund av att du inte har fått dina pubertershår? Du kan vara lugn, lyssna på det här och du får garanterat hår på…………

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …