Tuesday , March 28 2023

D-A-D – Soft Dogs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Medley Records/EMI, betyg: -]

D-A-D har valt att döpa sitt åttonde album till “Soft Dogs” och kanske är de mycket väl medvetna om att D-A-D inte längre är dansk dynamit. Det fanns en gång en tid då jag tyckte att dessa danskar hade en intressant stil, den s.k. cowboypunken.

Av detta finns nu inget kvar, och att döma av omslaget till “Soft dogs” spelar de nu pudelrock. Den glöd som en gång fanns är nu som bortblåst. Visserligen tyckte jag att jag kände igen de gamla D-A-D i förra albumet “Everything Glows” men det var nog antagligen bara bandets sista dödsryckningar. Är inte detta bandets sista album så finns det nog en stor risk att vi får se bandet på nästa års danska uttagning av melodifestivalen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Kjellvander Tonbruket - Fossils

KjellvanderTonbruket – Fossils

KjellvanderTonbrukets förra album, Doom Country, var en grym platta, tung och lätt att falla pladask …