Saturday , April 13 2024

Cornershop – Handcream for a Generation

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Wiiija / Playground, betyg: -]

Världens längsta låt heter “Brimful of asha”. Den är visserligen bara 5.16 minuter, men känns som en evighet. Den bara maler på och maler på och tar aldrig slut. Fatboy Slim mixade om låten och ordnade till en hit för dem, men det var bara roligt en stund, idag känns skivan “When I was born for the 7th time” mest tradig.

Cornershops nya platta känns ungefär likadan. Gruppen blandar semimoderna dansrytmer med någon slags världsmusik och får till en musik som känns lite för smart och uttänkt för sitt eget bästa.

En låt som “Spectral mornings” kan funka om man sitter på en fest och är lite på örat, men ofta känns experimentlustan bara tokrolig och smått ironisk. Förra plattan led av samma problematik, och när man efter några lyssningar genomskådat gruppen besökte skivan inte CD-spelaren särskilt många gånger. Risken är stor att det blir likadant med “Handcream for a generation”.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …