Wednesday , February 21 2024

Yeah Yeah Yeahs – Yeah Yeah Yeahs EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Witchita / Border, betyg: -]

Pressmeddelandet börjar: “Had enough of the New York invasion?” Och jag är smått benägen att svara ja på den frågan.

Yeah Yeah Yeahs är ett av de där banden som tillsammans med exempelvis BRMC, The Strokes och White Stripes lite slarvigt brukar buntas ihop till någon slags modern enhetlig ultrahipp New York-scen. Extra märkligt blir det när vissa av banden inte ens kommer från New York.

Vad som är gemensamt är att man spelar skitig rock där hela konceptet är snott från Velvet Underground. Och visst är det okej att sno, men man måste tillföra något eget också, eller åtminstone ha bra låtar. Yeah Yeah Yeahs skramlar och bär sig åt, men mina ben vill inte riktigt ställa sig upp och hoppa, och då hjälper det inte att ljudbilden är rätt cool.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …