Carol Masters – Universal Greeting Station

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Souvenir Records / Import, betyg: -]

Carol Masters? Aldrig hört talas om. Omslaget? Intetsägande. Hemsidan? Innehåller inget. Nå, det visar sig i alla fall att Carol Masters är en amerikansk duo bestående av Billy Miller och Rui Camarinha. Gruppen bildades 1997 och har sedan 1999 släppt två singlar. Universal Greeting Station är debutskivan och ger ett lite förvirrat intryck. Inledande 7 minuter långa “Spacious Skies” låter som en elektronisk hyllning till Michael Nyman eller Philip Glass. Därefter tar musiken en helt annan riktning, och vips är jag tillbaka i början av 80-talet. Här finns spår för tankarna till bland annat gamla New Order, Human League, Jona Lewie och första vågen Italo-disco. Bra tempo, snärtiga melodier och analoga synthar uppblandat med gitarr. Millers sång ger dessutom en spännande funkig dimension. 20 års musikinfluenser smälter samman och olika genres blandas. Och jag inser att jag tycker att det är rätt bra. Och för att vara från USA, riktigt bra till och med.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …