Wednesday , July 24 2024

Station 17+ – Hitparade

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Mute/Playground, betyg: -]

Det var 1988 som socialarbetaren Kay Bosen kom på idén att låta de mentalt utvecklingsstörda patienterna, på avdelning 17 vid en institution i Hamburg, börja arbeta med musik. Sedan dess har projektet utvecklats och gruppen Station 17 har hunnit med att släppa fyra fullängdsalbum i Tyskland.

Gruppen har hela tiden haft stöd och hjälp av olika stora musiker, bl. a. Cans Holger Czukay och Einstürzende Neubautens FM Einheit. På Hitparade har gruppens bästa låtar valts ut och mixats om av Tysklands främsta Discjockeys, artister och producenter. Detta ger en härlig blandning av House, Techno, Electronic, Downtempo och Hip-Hop. Så nu ska alltså hitlåtar som den sköna “Die arbeit”, mixad av The Modernist, och “Ich und ich”, av Denyo 77, ge dem internationell uppmärksamhet. Ja, tänk om all Hip-Hop vore som “Ich und ich”, då skulle man kunna börja lyssna lite mer på radion igen.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …