Thursday , July 25 2024

Hell On Wheels – There Is a Generation Of Handicapped People To Carry On

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Nons/MNW, betyg: -]

Rockig Pop eller snarare poppig Rock, hursomhelst förbannat bra. Hell on Wheels har hållit på i hela sex år men inte förrän nu kommer debutalbumet, säkerligen efterlängtad av många konsertbesökare.

Albumet är fyllt med korta energiska låtar med starka refränger. Hela 13 låtar på drygt 44 minuter och jag blir förvånad om inte minst två av de tar sig in på P3:s spellista. Vilka är då influenserna? Kärlek hävdar man själva i singelspåret “What is the influence” vilken redan spelats en del på radion om inte mitt minne är helt ute och drömmer.

Annars är skivan inspelad i Silence studion och påminner enligt min mening en hel del om deras band, främst (förhoppningsvis också snart albumdebuterande) First floor power. För er som bor i Stockholm, besök gärna gamla stan och klubben Hellmut:jr som ägs av bandmedlemmarna. Själv lovar jag att inta första parkett om bandet dyker upp i mina regioner.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …