Grand Tone Music – New Direction

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, MNW, betyg: -]

Den vackra låten “Height” har spelats flitigt i radion under våren och fick säkert många att lyfta ögonen från sina sönderlästa Zero-nummer.

GTM har återvänt till MNW-studion för att spela in sitt andra album New Direction. De har inte helt ändrat riktning, även om titeln kan antyda det, men det är lite djupare, lite stilfullare och framförallt mer instrument till Ninas skönsjungande röst. Härligt sköna ljudeffekter från Dan Lepps orgel och baspiano framförallt i låten “Stop keep telling me goodbye”, vilken är den klart bästa även om hela skivan är strålande. På den lugna “Save time” får vi höra Viktor Brobacke från Monster på trombon. Kanske kommer den här skivan upp i fem när jag fått höra den ett par gånger till, för den ligger väldigt nära.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …