Tuesday , April 16 2024

Electronic – Twisted Tenderness

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Parlaphone/EMI, betyg: -]

New Order, The Smiths, Electronic. De har alla gjort briljant elektronisk popmusik. Men denna gång har Johnny Marr och Bernard Sumner brutit trenden. Det är oengagerat och oinspirerat, det är lösare och slöare och mer tekniskt och maskinellt än tidigare. Bland annat tvingas diverse skitiga Prodigy läten ner i grytan. Att överkomplicera musik för att utveckla stil och sound fungerar sällan. På Twisted Tenderness har det fungerat ungefär så dåligt som det brukar göra.

Undantag finns. Enkla “Vivid” bär spår av okomplicerad välsmord Pop, “Like no other” hämtar också hem några poäng tillsammans med titelspåret som är rejält skön. Här tar det maskinella inte övertaget över Pophantverket. Förhoppningarna var höga. Electronic lyckas denna gång inte riktigt nå upp till de högt ställda förväntningarna. Att Sumner och Marr kan bättre råder det inga som helst tvivel om.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …