Wednesday , June 12 2024

Stigh Strandh – Learnin´ Technology

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Tsunami Productions/HOK, betyg: -]

Fullängdsdebuterande Nganga Emboko är en av de allra största inom svensk techno. Detta trots att han endast medverkat på samlingar och släppt ett antal singlar innan denna platta. Med Learnin´ Technology befäster han sin position ytterligare.

Musikaliskt har alltid den mörka och komplexa Electronican varit kännetecknet för Stigh Strandh. Stämningarna är skapade för tänkaren och lyssnaren. Låtar som “Mrs.mj” och “Efd” är inte avsedda för dansgolvet. Monotont elektroniska “Desire #1” med härliga närmast Kraftwerkliknande tongångar är ruggigt bra. Att placera in musik i trånga fack och genrer kan ofta vara fel, utan att kategorisera allt för mycket kan man ändå kalla detta för intelligent Techno.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …