Saturday , June 22 2024

The Tea Party – Triptych

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, EMI Music Canada, betyg: -]

The Tea Party är förmodligen de flesta musikrecensenters mardröm. Albumet som inleds med rappt avrivna gitarrer och brutalt Bon Jovi-rockig sånginsats i “Touch” får mig lika snabbt att tänka på Recoil som U2 (i ett flertal pampiga stråkballader) vidare till Joy Division genom Stabbing Westward (i “Great Big Lie”) och till slut landande hos ett östeuropeiskt källarband vars namn tycks ha flytt mig för tillfället.

Vad som dock kännetecknar hela skivan är en högklassig produktion och säkra instrumentinsatser. Det finns kanske inga direkta hitsinglar men vill man sponsra ett känslofullt band från den del av nordligaste Amerika som inte heter USA, så kan det vara idé att ta en testlyssning på The Tea Party.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …