Thursday , June 20 2024

Stakka Bo – Mute

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Stockholm Records, betyg: -]

“Låten “Killer” är fantastiskt bra. Med beröringspunkter i Kents musik och tongångar man annars hör på Björks alster är det hårt greppande musik men med spröda slingor och försiktigt tonläge. Högvattenmärket är utan tvekan “Killer”.

Stakka Bo har på “Mute” gått och blivit elektronisk. Med ett ben i den pop han tidigare skapat och ett ben i den mer avskalade och silverblanka elektroniska musiken släpper Johan Renck sitt bästa album någonsin. Mellan högvattenmärkena blir det stundtals för mycket cafémusik som exempelvis i “In For The Kill” som inte tar slut en sekund för tidigt. Som tur var når Stakka Bo högt över ytan i de allra flesta spår. Stakka Bo har som tidigare tagit hjälp av Martin Landqvist a.k.a Nåid i skapandet av albumet. Nåid har haft stor delaktighet i samtliga låtar både som producent och programmerare. Titiyo och Fleshquartet har också haft sina fingrar med i spelet och framför allt i spelet om låten singeln “We Vie”.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …