Thursday , April 18 2024

Sombre View – I Want to see the World go under

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[album, Life is Painful/Border, betyg: -]

Vilken fruktansvärt dålig titel i dessa tider, men när den valdes tror jag ingen i Göteborgsbandet Sombre View kunde föreställa sig vad som skulle hända i USA.

Detta är gruppens andra album, det första kom redan i mitten av 90-talet. De fick då stå i skuggan av alla Synthpopband som sköljde över vårt land, något som jag tycker var väldigt tråkigt. Sombre View gör intressant musik med influenser från så väl elektronisk som klassisk musik. De klassiska influenserna gör bandet intressant och låtar som “Come Euphoria”, “Rise” och “The Dark Circle” visar styrkan. Bandet borde inte ha behövt vända sig utanför landets gränser för att släppa detta album. Köp det! Det är intressant och ger Synthen, om man ska kalla det så, ny glans!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …