Skylash – Empyreal Day Dreams

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, COP / Nova Tekk, betyg: -]

Skylash är ett sidoprojekt till Index, eller för att vara exakt, Eric Chamberlain. Eric är en produktiv herre och har lyckats föda fram 14 instrumentala dagdrömmar till detta album. Att inte dra paralleller till hans kanadensiska granne Bill Leeb är i stort sett omöjligt. Detta bär många likheter med samtida Front Line Assembly. Ljudbilden är lite annorlunda och bär helt klart Eric Chamberlains personliga kännetecken, mystiska rytmer, gränsande till breakbeats, tjusiga svepande elektroniska ljudmattor, ackompanjerade av rejält skitiga samplingar. Helheten sitter dock inte riktigt lika bra ihop som för FLA och ger en mer splittrad upplevelse.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: H. Self - Country Songs

H. Self – Country Songs

Country Songs är uppföljaren till H. Selfs kritikerrosade debutalbum som kom härom året. H. Self …