Hem / Recensioner / Skylash – Empyreal Day Dreams

Skylash – Empyreal Day Dreams

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, COP / Nova Tekk, betyg: -]

Skylash är ett sidoprojekt till Index, eller för att vara exakt, Eric Chamberlain. Eric är en produktiv herre och har lyckats föda fram 14 instrumentala dagdrömmar till detta album. Att inte dra paralleller till hans kanadensiska granne Bill Leeb är i stort sett omöjligt. Detta bär många likheter med samtida Front Line Assembly. Ljudbilden är lite annorlunda och bär helt klart Eric Chamberlains personliga kännetecken, mystiska rytmer, gränsande till breakbeats, tjusiga svepande elektroniska ljudmattor, ackompanjerade av rejält skitiga samplingar. Helheten sitter dock inte riktigt lika bra ihop som för FLA och ger en mer splittrad upplevelse.

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Brännbollsyran 2019 – Marshmello avslutade på topp

Brännbollsyran i Umeå är en årlig musikfestival som hållt igång ända sedan slutet på 70-talet, …