Safari Season – Here Comes Summer

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Zip Records/Independent, betyg: -]

En skön debut från svenska Safari Season. Som namnet viskar om är bandet skönt surforienterat. Det är inte den typiska 90-tals-surfpunken utan mer sneglande åt Beach Boys och The Sandals. Duon tolkar bland annat Jerry Kellers klassiska “Here Comes Summer” och Beach Boys slagdänga “Help Me Rhonda”. Den senare är framförd i en melankolisk och mörk version. Inte lika bra som kul, men vad spelar det för roll, låten var ju inte bra ens när Beach Boys gjorde den.

Den perfekta höjdpunkten är “The Search Never Ends”. En skön uppladdningslåt inför dagens surfsession;”It’s nothing as spectacular as a tube ride, you’re inside a wave. And you make it… It´s’a rush, it’s a rush”. Med rätt inställning och bra koll på vad som gör livet härligt att leva är Safari Season debut som får mig att vänta otåligt på mer.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …