Pet Shop Boys – Nightlife

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Parlaphone/EMI, betyg: -]

Pet Shop Boys består av två hitmakare, Neil Tennant och Chris Lowe. Förra plattan som duon släppte, Bilingual, kom 1996 fick ett ganska svalt mottagande, med PSB-mått mätt. Detta tar Neil och Chris igen på Nigthlife. Att undgå de två inledande singlarna från plattan; “I don´t know what you want but I can´t give it anymore” och Village People-historian “New York city boy” har varit omöjligt.

Nightlife ligger nära låtar som “Go west” och “Se a vida e”. Jämförelsen med Village People-covern “Go west” är talande för hela plattan. Det är disco, det är dansant och det är glada miner som gäller. Nightlife är den mest dansorienterade plattan PSB hittills släppt ifrån sig. Neil beskriver den själv som en dance-version av en gammal 50-talplatta med Frank Sinatra. Självklart finns det även lugnare spår som dansgolvsballaden “Footsteps” och den skönt lugna duetten med Kylie Monouge “In denial”. Tycka vad man vill om disco det får man, men att inte tycka om Nightlife är omöjligt.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …