New Order – Crystal

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, London Records, betyg: -]

Ett av världens mest betydande band på den tiden det begav sig. Sprungna ur Joy Division var och är New Order viktiga och eftertraktade framförallt i sitt hemland England. Där har bandet trots mycket lång frånvaro lyckats hålla sig aktuella och heta trots att de legat i ide.

Med Bernhard Sumner i spetsen är New Order återigen tillbaka. Nu med ett tyngre sound än på Republic och albumen innan det. Tyngre gitarrer än tidigare men att det är New Order går inte att ta miste på. Det är samma självklara gitarrslingor och sköna uppbyggnads som tidigare. Bernhards röst rimmar riktigt bra med housepopen som de gjorde och gör så bra. Influenserna från “La Hacienda” och klubbscenen är fortfarande tydliga och viktiga. Det är enkelt och okomplicerat och ett steg i en naturlig utveckling. Inga större överraskningar alltså utan den röda tråden finns kvar. Det fanns en hel tvivel på att New Order någonsin skulle spela tillsammans igen. Efter “Republic” såg det väl inte direkt ljust ut. Bandet har dock lyckats samsats om

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …