Maxim – Hell´s Kitchen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Playground, betyg: -]

Prodigymedlemen Maxim Reality solodebuterar. Han har stått bakom flera av Prodigys fetaste hits, bland annat “Poison” och “Breath”. Att det är sångaren från Prodigy går inte att ta miste på. Där är likheterna mycket stora. Likaså musikaliskt hörs likheterna tydligt. Det är inte lika tungt men det skitiga soundet och de mörka tongångarna känns igen.

Ruskigt bra är singellåten “Carmen Queasy” där Skin från Skunk Anansie sjunger och gör en förstklassig insats. Hip hop rytmen finns där också men tar inte överhand som på hyfsat trista “Spectral Wars”. Ännu en låt som är riktigt bra är tunga “My Web” som Maxim släppte som en ep redan förra året. Den var bra då och är minst lika bra nu. Detta är inte Prodigy men likheterna finns där och i vissa stunder är det på gränsen till den tyngd som finns på “Poison” och “Breath”. Är man såld på Prodigy är Maxim ett bra alternativ i väntan på nästa Prodigyalbum.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …