Tuesday , April 23 2024

Lords of acid – Expand your head

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, , betyg: -]

Att beskriva Lords of acid för en oinvigd är inte det lättaste. Det handlar – i alla fall oftast – om teknorock med kvinnlig sång, så gott som uteslutande med allsköns mänsklig njutning som tema.

“Expand your head” är en sammanfattning av lordernas tidigare alster med tre nya alster som bonus. Givetvis har dessutom allt gammalt fått iklä sig ny skrud med hjälp av en salig blandning gästmixare. Ibland lyckas det fantastiskt bra, som när nya radarparet Sascha Konieztko och Tim Sköld lägger labbarna på mixerbordet i “Lover”, ett annat toppexempel är Luc van Ackers strålande version av favoriten “Crablouse”. Chris Vrenna lyckas inte leva upp till mina höga förväntningar på “Pussy” och Tipsys version av “Spank my booty” är ett katastrofalt stolpskott.

Det finns alltså såväl vågtoppar som gravsänkor på skivan och den kan mest rekommenderas till tidigare lyssnare av gruppen, ni andra gör säkrast i att springa iväg och köpa bästa albumet “Voodoo-U” (helst versionen med det ocensurerade omslaget).

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …