Wednesday , May 22 2024

Kraftwerk – Expo remix

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, EMI, betyg: -]

Så exalterad jag nu än var när Expo2000 släpptes så måste jag erkänna att den kanske inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Ljuden och produktionen var i yttersta världsklass och låtmaterialet nästan detsamma. När så Kraftwerk nu släppte iväg sitt alster till kungar som bröderna Hartnoll i Orbital höjs min entusiasm dock ännu en smula. Efter en dryg timme på “repeat” tröttnade jag dock och lyssnade även på resten av mixarna. Kraftwerk-veteranen Francois Kevorkian tar denna gång hjälp av Rob Rives och levererar en mycket skön version, DJ Rolando och Underground Resistance kan kanske höja ett tveksamhetens ögonbryn med sina mixar, men de fungerar absolut. Den här singeln lär ni inte kunna undvika att få dansa till på vårens syntevenemang.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …