Tuesday , April 16 2024

Karl Bartos – 15 minutes of fame

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Bigpop / Virgin, betyg: -]

Att gamle räven Karl Bartos var tillbaka till rötterna i elektronisk musik visste alla som besökte hans bejublade konsert på Arvikafestivalen (se intervju i detta nummer), där han uppträdde som ett mini-Kraftwerk och visade få spår av sina tidigare solo-försök i Electric Music. Mycket riktigt har också de flesta spår av den andra Electric Music-plattan försvunnit. Virveltrumman kommer återigen från de gamla disketterna märkta 'Kling Klang', och melodierna är omisskännligt superklistriga. Det är glatt och sprittande så det förslår, som Esperanto-skivans poppigare spår, fast 20 BPM snabbare. Och att han jobbat mycket med Bernard Sumner i Electronic hörs tydligt… Det här är skoj, Karl Bartos är tillbaka och det märks att han är sugen på mer.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …