Friday , December 2 2022

Karl Bartos – 15 minutes of fame

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Bigpop / Virgin, betyg: -]

Att gamle räven Karl Bartos var tillbaka till rötterna i elektronisk musik visste alla som besökte hans bejublade konsert på Arvikafestivalen (se intervju i detta nummer), där han uppträdde som ett mini-Kraftwerk och visade få spår av sina tidigare solo-försök i Electric Music. Mycket riktigt har också de flesta spår av den andra Electric Music-plattan försvunnit. Virveltrumman kommer återigen från de gamla disketterna märkta 'Kling Klang', och melodierna är omisskännligt superklistriga. Det är glatt och sprittande så det förslår, som Esperanto-skivans poppigare spår, fast 20 BPM snabbare. Och att han jobbat mycket med Bernard Sumner i Electronic hörs tydligt… Det här är skoj, Karl Bartos är tillbaka och det märks att han är sugen på mer.

Om Webbmaster

Kolla även

Kite

Kite spelar på Dalhalla nästa år!

Den 2 september 2023 spelar Kite i Dalhalla, arenan i det nedlagda kalkbrottet utanför Rättvik. …