Jori Hulkkonen – When no one is watching we are invisible

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, F-Communications / Playground, betyg: -]

Att denne Hulkkonen skulle vara den internationellt sett mest kände skandinaven inom elektronisk dansmusik tillhör pressreleasens överdrifter. Men att han gjort musik under dryga tio år finns det inga själ att betvivla när man hör den stabila produktionen porla ut ur högtalarna. Och bara att han hamnat på Laurent Garniers skivbolag avslöjar en hel del om såväl kvaliteten som stilen på musiken. Att detta är finskt känns ungefär lika tydligt som om någon påstått att Eiffeltornet ligger i Helsingfors. Nä, denna Sisu är definitivt inspirerad av en god Bordeaux och en och annan smaskig Brie.

Fransk house av rang levererar denne DJ under loppet av elva låtar spridda på drygt 72 minuter. Tempo och ljudbilden varieras ständigt, så man behöver kanppast tröttna. Avslutar gör tre år gamla men fortfarande starka Motown-samplingen “Let me luv U”. Gillar ni genren har jag svårt att se hur ni kan gå miste om den här skivan.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …