Icon of Coil – Seren E.P.

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Tatra/Playground, betyg: -]

Att ligga på latsidan ligger inte för norrmännen i Icon of Coil. Debutalbumet kom sent förra året. Och nu i maj släppte de ifrån sig denna ep med första spåret hämtat från förra årets album. Redan när jag lyssnade igenom debutalbumet första gången fastnade jag för ett av albumets starkaste spår; “Situations Like These”. Den var mer lågmäld än övrigt material och med skör kvinnlig sång en riktigt skön låt. Förstaspår på denna ep är just “Situations Like These” som presenteras i fyra olika versioner. Inte helt oväntat är den mixad till sann Icon of Coil-energibody med närhet till framförallt Apotygma Berzerk. Som ep-påbyggnad hörs ytterligare två energiska spår mixade av Psyche och Monitoor. Icon of Coil börjar bita sig fast mer och mer i genren där Apotygma Berzerk och Covenant för närvarande regerar.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …