Wednesday , July 17 2024

Hayce – Underneath the floor

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Memento Materia, betyg: -]

Hayce debutskiva är en närmast osannolik produkt. För det första är musiken till 98% tillverkad av Sophie Rimheden, och så här talangfulla solotjejer är något vi inte är bortskämda med i lilla synt-Sverige. För det andra spelar Sophie musik som inte ens har det minsta släktskap med syntpop utan är en fantastisk resa mot rökig klubbjazz, tillverkad av ett minimalt antal syntar, tidvis sällskapade av scratch och en handfull akustiska instrument samt förstås Sophies alltid närvarande svävande röst.

Detta är en av de bästa svenska skivor jag hört på länge och den förtjänar definitivt större uppmärksamhet än vad den fått hittills. Med en juste video och lite mer marknadsföring hade jag inte varit det minsta förvånad över att få se varken “Gone”, “The son” eller “My sweet valentine” på våra musikkanaler på TV, och då finns det ändå ett par höjdare till att välja bland.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …