Thursday , December 7 2023

Diverse artister – Cover Classics

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[samling, TCM / Zomba, betyg: -]

Det är väl lika bra att erkänna att jag har något av en svaghet för cover-versioner och här har man satt samman en hel skiva med åtminstone ett flertal mycket namnkunniga syntband och även ett par av deras mindre kända kollegor.

Många av låtarna har dock hörts förut, vilket är lite tråkigt. Depeche Modes “Route 66” inleder t ex skivan, And Ones “Movie Star” kommer strax efter och Krupps “Enter sandman” finns lite längre fram. Då är det roligare att Moby är med (fast roligare än “That's when I reach for my revolver” har han ju gjort) och Fear Factory görandes en duett-version av Gary Numans “Cars” är ju bara hysteriskt bra. Evils Toy (sic) gör en version av “In the army now” men den gjordes mycket bättre av Laibach på Nato. Slovenerna är själva med på denna skiva men här med “Across the universe”. NoComment rockar till “You spin me round” men lyckas sjunga fel text och får därför en knäpp på näsan. Deathline Int'l:s version av Duran Durans “Wild boys” avslutar plattan för mig.

För att låta DAF/DOS vara med med “Mussolini” måste ju vara ett olycksfall i ämbetet? Köp som partyplatta om ni inte redan har alla låtarna på andra skivor.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …