Dark Side Cowboys – New Religion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[singel, Nangijala, betyg: -]

Två saker har tidigare stört mig hos DSC; de släpper för många skivor och de spelar fel sorts musik. Att de är kompetenta som musiker och otroligt ambitiösa i sitt flitiga skapande har dock alltid imponerat. Nu är det ju så att det faktiskt gått rätt lång tid sedan jag senast hörde från dem (ena felet avhjälpt) och denna singel med smakprov från kommande album visar tydligt att man önskar variera sig från det tidigare gotiska tema-stuket (andra felet också avhjälpt, hurra!). New Religion (i två mixar), Colliding och Evolution utgör nu tillsammans en spännande aptitretare för albumet och eftersom jag fått höra smakprov även därifrån så vågar jag utlova stordåd som överstiger även denna singel. Trots all denna hyllning för nyskapande vågar jag nog lova att fansen kommer att känna igen sig i det nya materialet och förhoppningsvis vara progressiva nog att kliva med i utvecklingen.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …