Saturday , August 20 2022

Covenant – Tour de force

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[singel, SSC, betyg: -]

Med första singeln från kommande albumet “United states of mind” tar Covenant inte bara ett respektingivande kliv framåt, utan särar rejält med bakbenet och hamnar med det någonstans mitt i åttiotalet. “Tour de force” blir till en underbar kombination av ypperligt fräscha ljud och välgjorda, smått vemodiga melodislingor. Den rejält effektbelagda sången är samtidigt mer kontrastfylld än tidigare och flyttar ekipaget ett steg upp på rankingen. Tre mixar bjuds, bland annat en tolv-minuters dansmix som blandar ut nämnda melodier med 90-tals high energy beats. Bonuslåten “It's alright” är en (numera) sedvanlig Covenant-baksida, fylld av experimentlusta och utmärkt som avbrott då skivan står på repeat… repeat… repeat…

Om Webbmaster

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …