Asian dub foundation – Community music

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, London Records / Warner, betyg: -]

'Att Asian Dub Foundation ogärna vill hamna i facket World Music förstår jag, för det här svänger tveklöst på egna meriter, det råkar bara vara en bra referenspunkt för att beskriva det obeskrivbara. Världsmusik-spåren återfinns i musiker och instrumenteringslistan (överst står Johnny Kalsi från Afro Celt Sound System) och som den musikaliska grunden, men Asian Dub Foundation gör definitivt sin egen pryl, främst tack vare Deedar, Pandit G, Dr Das och Chandrasonics kollektiva insatser framför mikrofonerna. Det rappas nästan konstant och det är det som också sänker betyget från toppnoteringen för min del, som föredrar “riktig” världsmusik som nämnda Afro Celt eller Black Star Liner. Ta dock en titt på det här bandet, det kan vara en nyttig vitamininjektion i vilken skivsamling som helst. Spana dessutom in deras websida för en närmare presentation.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …