Air – 10 000 Hz Legend

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jon Josefsson)

[album, Virgin, betyg: -]

Filosofisk och vacker musik från elektroniska performers. Det har hänt en del sedan Pophitarna “Kelly Watch The Stars” och “Sexy Boy”. I en intervju beskrev Nicolas Godin skillnaden; “I realize now this album is quite deep, but much more complicated than Moon Safari. But with Moon Safari we were like children – this is our first grown up album as men”. Jag är beredd att hålla med den gode Godin. Istället för att ösa ur Popkaret har Air gjort precis vad de själva vill.

De har inte brytt sig om omvärlden utan gjort ett album som de själva tycker är spännande. Inåtvändheten har gjort att 10 000 Hz Legend är en platta som hämtar musikaliska bitar från såväl sjuttiotalsrock som från 80-talets syntetiska electroexperiment. Jag har lite svårt att ta till mig nya Air. Fokus ligger på mångdiversifiering och grunda datorfierade ljud. Inte alls lika greppande som Moon Safari var. Blanda det du vet om Air med Beck och en kedjerökande vocoder så får du 10 000 Hz Legend. Blandar du i en stor dos Beck hittar du snart fr

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …