Wednesday , April 17 2024

2nd Gen – Irony is

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Duvander)

[album, Novamute / Playground, betyg: -]

Jag tror aldrig jag har fått lika många positiva överaskningar i recensionskuverten som till detta nummer. Som ni ser på betyget så är 2nd Gen inget undantag, även man först inte får ingivelsen att ge några omedelbara originalitetspoäng. I första spåret “and/or” för såväl ljud som de sporadiska vokala insatserna väldigt enkelt tankarna till Prodigys “Fat of the land”. Att 2nd Gen kan skapa sväng för egen hand står däremot strax höljt utom att tvivel, för det här gungar bitvis fantastiskt bra. Prodigy-liknelsen håller dessutom inte för en närmare granskning då detta är betydligt hårdare och mer kompromisslöst. Press-releasen pratar om Extreme noise terror, Ultraviolence och Throbbing gristle, och det är faktiskt inte så dumt, en kombination av nämnda tre influenser och man får en ganska klar bild av “the sound of pain multiplied”… 2nd Gen.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …