Friday , August 19 2022

22 Pistepirkko – Rally of Love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[album, Playground, betyg: -]

Old boys! Visst, de har spelat ihop sedan 1981 och är vad man kan kalla för ett kultband. Finländarna besökte tidigare i år Tambourinestudion i Malmö och producenten Per Sunding. Det gav dem luft under vingarna och ett resultat som troligen chockar de gamla fansen.

De elektroniska inslagen rör om ordentligt jämfört med tidigare produktioner från gruppen. Första singeln “This Time” har snurrat flitigt på radio och andrasingeln “Quicksand” släpptes nyligen. Albumet är laddat med liknande poplåtar och ska, om jag får bestämma, klättra lika högt på den svenska albumlistan som den gör på den Finska (Men attans, Tommy Nilsson har ju släppt en samling!). Hur som helst, 22 PistePirkko har gjort årets skönaste platta!

Om Webbmaster

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …