Zero 7 – Simple things

[album, Ultimate Dilemma / Playground, betyg: -]

Zero 7 gör inte chill out-musik, inte heller är de den brittiska motsvarigheten till Air, men ni förstår ungefär varthän det bär? Detta är väsentligt mindre elektroniskt och inte alls så könlöst som Air. Zero 7 blandar friska portioner soul och funk med ett omisskännligt sinne för house. Resultatet är den rättvist hyllade cocktail-plattan “Simple Things”, en glad fast samtidigt lugn skiva för musikälskaren. Ni som köpte Christian Falks “Quel Bordel” förra året kommer nog att förstå vad jag menar. Elva låtar får ni er till livs (plus ett extraspår), framförd av en instrumentuppsättning med allt från panflöjt och sång till sampler, via en spröd akustisk gitarr. Historien förtäljer även att ni kan skåda kompisarna Sam och Henry (samt förhoppningsvis den inlånade kvinnliga gästvokalissan, som ytterligare höjer en del av spåren) på årets upplaga av Hultsfredsfestivalen.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …