Senaste nytt
Hem / Recensioner / Headscan – Pattern Recognition

Headscan – Pattern Recognition

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[album, Alfa Matrix Records, betyg: 0]

Killarna i duon Headscan är Christian Pomerleau och Claude Charnier från Montreal, Kanada. Headscan har en diger lista av singelsläpp bakom sig, och debutalbumet ”Shaper and Mechanist” kan provlystnas på Headscans hemsida (www.headscan.ca).

De fjorton spåren på ”Pattern Recognition” ångar av industriell EBM och dansant electro i en härlig mix. Därtill kommer sektionsvis av mörka, syrliga vokalinslag och melodiösa hypnotiska slingor. Om man inte kan få nog av Headscans indoktrinerande sound så kan man med fördel satsa på ”Pattern Recognition Limited edition” som innehåller flera remixer och alternativa versioner av spåren.

Det hela är välgjort och lekfullt, aggressivt och mörkt, och jag är övertygad om att Headscan kommer ta scenen med storm och bli ett av dom stora namnen inom kort.

Kommentarer

Kommentarer

Om Webbmaster

Kolla även

Westkust

Westkust – ”Vi gillar när det låter mycket”

I början av mars släppte göteborgsbandet Westkust sitt andra album och det första efter nästan fyra års tystnad. Skivan, som rätt och slätt heter Westkust, är full av ljud, energi och vackra shoegazemelodier.