Wednesday , October 16 2024

Paul Rein – “Different”

I vintras gick Tim Norell tråkigt nog bort efter en tids sjukdom. Han var en av Sveriges främsta hitmakare, som förutom att skriva låtar till sitt eget band, Secret Service, även låg bakom hits för artister som Lili & Susie, Pernilla Wahlgren och Ankie Bagger. Han var dessutom del av låtskrivarteamet Norell-Oson-Bard, som kallades “de svenska Stock-Aitken-Waterman”. 

Mannen som är ett levande lexikon för åttiotalsmusik, Niclas Blyh, håller nu på att sammanställa kompilationen Night City Tribute Vol.2 (In Memory of Tim Norell). 

Niclas, som redan har en Secret Service-hyllning på meritlistan, beskriver det nya projektet som “tillbaka till rötterna för pbhmedia” och “en hyllning till en av Sveriges bästa låtskrivare”.

Tim Norell

Vi har redan fått smakprov från Night City Tribute Vol.2 i form av bland andra Cliff Wedge, NeverMann och Linda Jo Rizzo. 

Turen har nu kommit till popikonen Paul Rein, som är uppvuxen med Secret Services musik och på nittiotalet fick hedersuppgiften att skapa en megaremix med deras största låtar. Han har nytolkat “Different” och berättar för Zero Magazine om sin version: 
– Niclas Blyh hörde av sig och ville att jag skulle bidra med en cover till hans hyllningsalbum. Först funderade jag på Tims melankoliska poptango “And They Played Our Song”, men ångrade mig, eftersom jag kände att originalet var för perfekt för att göra om. Istället föll valet på “Different”, eftersom jag gillade barnkören och stämningen. Budskapet kändes också viktigt. Vad tänker man på när man hör ordet “different”? Kanske “passar inte in”, “är inte som alla andra” och “står utanför normen”. För mig handlar i alla fall “Different” om starka individer, som vågar välja sin egen väg. Mångfald är vackert och borde omfamnas mer! Jag undrar förresten om Ola Håkansson har hört min version…

Naturligtvis vill ni kolla upp Paul Reins tolkning! Passa gärna även på att läsa Zero Magazines stora intervju med honom här. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Josefin Berger – “In The Silver Trees”

Zero Magazine har tidigare berättat om Göteborgsbaserade Josefin Berger, som gör svävande elektropop med fantasifulla …