Wednesday , October 16 2024
Unify Separate, 2022
Foto: Mehdi Bagherzadeh

Unify Separate släpper sin mörkaste låt hittills

Den svensk-skotska duon Unify Separate, bestående av Andrew Montgomery och Leo Josefsson, fortsätter att tänja gränserna inom den moderna synthpopen. Nu släpper de “DETOX” – deras tyngsta och mörkaste låt hittills.

DETOX är en försmak av deras kommande EP Heavy Meta (våren 2025) och markerar ett nytt kapitel i bandets utveckling. Här möts distade syntar och maskinella rytmer med Montgomerys råa, känslomättade vokaler, i en ljudbild som både är futuristisk och intensiv. Med sin dova atmosfär och episka produktion bjuder “DETOX” in till en dystopisk värld där melankolin får en elektronisk puls.

Om du vill se dem live i höst uppträder de på Klubb Död i Göteborg. Biljetter och mer information hittar du här: The Abyss / Klubb Död

Lyssna på “DETOX” här nedan och förbered dig på att svepas med i Unify Separates mörka soundscape.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Red Sleeping Beauty – “Could Have Been Me”

Vad sägs om ett möte mellan nittiotalets Pet Shop Boys och fantastiska Saint Etienne. Ungefär …