Thursday , December 1 2022

Svarta Sanningar – Pentagrammet

Boråsbandet Svarta Sanningar, med Klas Bohlin bakom mikrofonen, har ett intressant och annorlunda koncept som bygger på en fiktiv bakgrundshistoria om ett ockult ordenssällskap med samma namn. 

Musikaliskt har de beskrivits som ett tyngre och mörkare Kent, med kopplingar till Ghost och Depeche Mode, men på den nya singeln ”Pentagrammet (akustisk version)” ligger referenser som Nick Cave och Thåström närmare till hands. 

Bandet beskriver den som ”låten för dig som vill finna frid och samtidigt slumra djupare in i mardrömmen”.

Ni hör den här.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Nick Cave: Distant Sky

En kväll med Nick Cave

Live på bio i april.