Svarta Sanningar – Pentagrammet

Boråsbandet Svarta Sanningar, med Klas Bohlin bakom mikrofonen, har ett intressant och annorlunda koncept som bygger på en fiktiv bakgrundshistoria om ett ockult ordenssällskap med samma namn. 

Musikaliskt har de beskrivits som ett tyngre och mörkare Kent, med kopplingar till Ghost och Depeche Mode, men på den nya singeln ”Pentagrammet (akustisk version)” ligger referenser som Nick Cave och Thåström närmare till hands. 

Bandet beskriver den som ”låten för dig som vill finna frid och samtidigt slumra djupare in i mardrömmen”.

Ni hör den här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Nick Cave ställer in

Tråkigt men självklart.