Thursday , December 1 2022

Poltergeist – “La Grande Dame”

Vad sägs om modern cold wave från Frankrike?

Detta är vad Poltergeist, alias Ari Girard från Chalon-Sur-Saône, bjuder på.

Han är klassiskt skolad, men hämtar huvudsakligen inspiration från Joy Division, Kraftwerk, Nine Inch Nails och David Bowies Berlintrilogi.

Ni hör hans nya singel, ”La Grande Dame”, här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

vnv nation, 2015

Festivalen Electronic Summer slutsåld

Med en dryg vecka kvar till Electronic Summer meddelar arrangören att festivalen är i stort …